Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οικόπεδο της ΑΒΕΑ ως ελεύθερο χώρο, χώρο πρασίνου και δραστηριοτήτων για τους πολίτες εμφανίζονται οι κάτοικοι της Νέας Χώρας που χθες Δευτέρα, μετά από κάλεσμα της Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων της Νέας Χώρας συναντήθηκαν μπροστά από το επίμαχο οικόπεδο, που, όπως υποστηρίζουν, είχε χαρακτηρισθεί ως χώρος αθλοπαιδιών και πρασίνου.
Όμως, είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος τη Συνέλευσης,δάσκαλος – ερευνητής, Γιώργος Πιτσιτάκης, με την πρόσφατη απόφαση της 24.7.19 του απερχόμενου Δημοτικού Συμβούλιου κινδυνεύει να οικοπεδοποιηθεί υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την περιοχή.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός προς την κατεύθυνση συνεργασίας πολιτών και φορέων της πόλης για την ανατροπή αυτής της απόφασης και την τελική απόδοση του οικοπέδου στους πολίτες ως δημόσιος χώρος. Αίτημα των κατοίκων είναι να αγοραστεί το οικόπεδο από τη Δημοτική αρχή προκειμένου να αναδειχθεί και να αποδοθεί στους πολίτες των Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, έκανε λόγο για παράλογο αίτημα λόγω του υψηλού κόστους του συγκεκριμένου οικοπέδου-φιλέτου, όπως το χαρακτήρισε. Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, η εμπορική αξία του οικοπέδου αυτού, συνολικής έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, εκτιμάται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την αγορά του.
Ακούστε τις συνεντεύξεις των κυρίων Πιτσιτάκη και Βάμβουκα:

Μοιράσου το άρθρο: