Συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας οι υπάλληλοι των καταστημάτων κράτησης στα Χανιά, διαμαρτυρόμενοι για την τεράστια,όπως λένε, έλλειψη προσωπικού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στα δύο καταστήματα κράτησης υπηρετούν 59 Εξωτερικοί Φρουροί αντί των 93 όπως ορίζει το οργανόγραμμα.

Οι υπάλληλοι, πραγματοποιούν στάσεις εργασίας σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια ενώ αναμένεται να συνεχίσουν και την Δευτέρα.

Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας

Το Κεντρικό Θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης Χανίων θα παραμείνει κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα επισκεπτήριο Συγγενών και Συνηγόρων Κρατουμένων, (Εξαιρείται μόνο η τροφοδοσία του Καταστήματος Κράτησης, δεν θα εκτελεστεί καμία Μεταγωγή – Φρούρηση κρατουμένου στα Δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου και στο Νοσοκομείο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Ν. Χανίων μετά από Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω ημέρες και ώρες Τετράωρες Επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι Τετράωρες Στάσεις Εργασίας γίνονται για:

Τεράστια έλλειψη προσωπικού (59 Εξωτερικοί Φρουροί από 93 όπως ορίζει το οργανόγραμμα για 2 Καταστήματα Κράτησης).
Προσωπικό Ασφαλείας της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Χανίων ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της Ελλείψεως Προσωπικού δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας

Το Κεντρικό Θυρωρείο του Καταστήματος Κράτησης Χανίων θα παραμείνει κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα επισκεπτήριο Συγγενών και Συνηγόρων Κρατουμένων, (Εξαιρείτε μόνο η τροφοδοσία του Καταστήματος Κράτησης, δεν θα εκτελεστεί καμία Μεταγωγή – Φρούρηση κρατουμένου στα Δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μήνου και στο Νοσοκομείο εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του».

Μοιράσου το άρθρο: