Για μια μέρα δικαίωσης για την Κρήτη, που δικαίως ή αδίκως έχει μπει στο στόχαστρο της κοινωνίας σχετικά με τα εγκλήματα κατά των ζώων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος με τον βασανισμό και τη δολοφονία δύο σκυλιών στα Κεραμειά Χανίων.

Η αξιοποίηση του ευρεθέντος γενετικού υλικού που ταυτοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας τον δράστη, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε υπόθεση δολοφονίας ζώων και αυτό θα πρέπει πλέον να αποτελέσει δεδικασμένο, τονίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι η έρευνα διεξήχθη ως να επρόκειτο για ανθρωποκτονία.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σήμερα για την φιλοζωική κοινότητα όλης της χώρας αλλά και για την κοινωνία γενικότερα είναι μια μέρα σημαντική, και μια ημέρα δικαίωσης για τον Λεωνίδα και τον Τζακ, τα δυο ιδιόκτητα σκυλάκια που με τόση αγριότητα και βαρβαρότητα ασκήθηκε πάνω τους πρωτοφανής βία.
Είναι μια μέρα δικαίωσης και για όλα τα μη ανθρώπινα ζώα που έχουν δολοφονηθεί με κάθε τρόπο στην χώρα μας και είναι πολλές χιλιάδες.
Η ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης και οι Διευθύνσεις της θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για όλη την αστυνομική δύναμη της επικράτειας, για τον τρόπο που χειρίζονται τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων και σε αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα και η φιλοζωική κοινότητα της Κρήτης που ξέρει να διεκδικεί.
Η σημερινή μέρα εκπέμπει ένα πολύ δυνατό σήμα για όλους τους επίδοξους κακοποιητές ζώων, ότι τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει, ότι θα υφίστανται πλέον τις μεγαλύτερες των ποινών και πολλοί θα εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή αλλά και θα καταβάλλουν και πολύ μεγάλα χρηματικά πρόστιμα».

Μοιράσου το άρθρο: