«Έφυγε» από τη ζωή ένας σημαντικός μουσικός των Χανίων. Πρόκειται για τον πιανίστα Ευρυπίδη Σταματίου ο οποίος είχε εμφανιστεί μαζί με μουσικούς της πόλης σε πολλές συναυλίες από τον χώρο της τζαζ και όχι μόνο.
Ο Ευρυπίδης Σταματίου άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας.
Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε θλίψη σε όλους όσοι τον είχαν γνωρίσει καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Είχε γεννηθεί το 1968 στην Αθήνα, ενώ από το 1997 ζούσε στα Χανιά.
Το 1978 άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο, από το οποίο αποφοίτησε το 1988 με δίπλωμα πιάνου και πτυχίο αρμονίας. Το 1989 άρχισε να συνεργάζεται με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής και να συμμετέχει σε σχήματα της τζαζ και της ροκ.
Αμέτρητες είναι οι εμφανίσεις του στα Χανιά.
Μάλιστα, το 2010 μαζί με τους Δέσποινα Δρακάκη (τραγούδι) και Γιώργο Λιμάκη (κιθάρα-μπάσο), κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.).
Από τους μουσικούς με τους οποίους είχε συνεργαστεί στην πόλη, ο Παναγιώτης Βιντίνης μας λέει ότι ο Ευρυπίδης Σταματίου είχε γράψει και δικές του μουσικές επηρεασμένος από τον κινηματογράφο. Στα Χανιά είχε συνεργαστεί επίσης με τον Δημήτρη Κολιακουδάκη, τον Γιώργο Λιμάκη, τον Δημήτρη Κοτάκη, τη Δήμητρα Λιγοψυχάκη (Αρετούσα), τον Γιάννη Μελαμπιανάκη, κ.α.
«Το πιάνο του Ευριπίδη σώπασε. Θλίψη. Στην καρδιά μας όμως και στην ψυχή μας μένουνε οι μνήμες, τα όμορφα ακούσματα, ο σεβασμός στη μουσική και πραγματικά η πολύ υψηλή γνώση και τεχνική σε πάρα πολλά είδη μουσικής. Ιδιαίτερη ενασχόληση η Jazz. Καλό ταξίδι Ευρυπίδη, μακάρι η μουσική σου να ταξιδέψει μαζί σου, και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε ξαναπαίξουμε μαζί ανάμεσα στον Βέγκα στον Αλταίρ και στο Ντενέβ, σαν σκόνη αστρική που λέει και ο Θανάσης», σημειώνει ο Παναγιώτης Βιντίνης.
«Έζησες μόνος, έφυγες μόνος. Όπως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Τιμή μου που σε γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί σου. Καλό ταξίδι φίλε”, σημειώνει ο Γιάννης Μελαμπιανάκης.

Μοιράσου το άρθρο: