Ο Δήμος Πλατανιά διοργάνωσε με επιτυχία και φέτος την αθλητική εκδήλωση με θέμα “Αθλητισμού Έπαινοι”, στην κατάμεστη αίθουσα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.

unnamed-1

Στην εκδήλωση αυτή βραβεύθηκαν οι αθλητές και οι ομάδες του Δήμου που διακρίθηκαν το 2015 σε τοπικό, παγκρήτιο, πανελλήνιο , ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προπονητές τους, καθώς και παλαίμαχοι αθλητές και παράγοντες των αθλητικών σωματείων του Δήμου.

unnamed-2

Επίσης οι Χανιώτες αθλητές με τους προπονητές τους, οι οποίοι συμμετείχαν ή διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς –Παραολυμπιακούς 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας, με παρόντα στην εκδήλωση τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη.

Συνολικά βραβεύθηκαν 159 άτομα, οι 8 Χανιώτες αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν ή διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς –Παραολυμπιακούς 2016, εκ των οποίων ένας Ολυμπιονίκης (Μυλωνάκης Μανώλης) και ο Παραολυμπιονίκης (Τσαπατάκης Αντώνης).

Επίσης μία παγκόσμια πρωταθλήτρια, τρεις με ευρωπαϊκές νίκες, είκοσι δύο πρωταθλητές Ελλάδος , μία αθλήτρια special Olympics και οι υπόλοιποι βραβευθέντες , με πανελλήνιες και παγκρήτιες διακρίσεις, συνολικά μέσα από είκοσι τρία αθλήματα.

unnamed-3

Ο Γιάννης Μαλανδράκης στο χαιρετισμό του είπε ότι ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να αναδεικνύεται και να στηρίζεται, καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα μέσα καλλιέργειας, διαπαιδαγώγησης και υγιούς διεξόδου των νέων.

Ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ι. Μαλανδράκη και τον Πρόεδρο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά κ. Π. Σημαντηράκη, για την συμβολή του στον αθλητισμό ΑΜΕΑ, για τις επιδόσεις του, το εξαιρετικό αθλητικό ήθος του και ιδιαίτερα για το παράδειγμα που εκπέμπει η στάση ζωής του.

unnamed-4

O ίδιος ο Αντώνης Τσαπατάκης τόνισε ότι, μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι, το μέλλον είναι τα παιδιά και γι΄αυτό πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και όπως αναφέρει στο βιβλίο για παιδιά που έχει γράψει, « …το μαγικό φίλτρο για όλα , είναι η αγάπη , η αγάπη για τον εαυτό μας και η αγάπη που λαμβάνουμε από την οικογένεια και τους φίλους μας….»

Μοιράσου το άρθρο: