«»Εύρον πρασίνην πέτραν ωραιοτάτην, ελθέ»! Να τα αφήσει όλα και να πάει σ’ ένα χωριό, κάπου στη Σερβία, για να δει την «ωραιοτάτην» πράσινη πέτρα που βρήκε, κάλεσε τον Καζαντζάκη, κατά δήλωσή του, ο Ζορμπάς.

Στο «πνεύμα» αυτό καλούνται να συναντηθούν οι απόφοιτοι της σχολικής χρονιάς 1965-66 του «πάλαι ποτέ αλλά και νυν και αεί ενδόξου» Γυμνασίου Βάμου από μια ομάδα πρωτοβουλίας συμμαθητών και συμμαθητριών τους, την Πέμπτη 18 Αυγούστου τ.ε., ώρα 10 π.μ. Τόπος συνάντησης η Κάτω Αυλή του σχολειού τους, εκεί η «ωραιότατη» πράσινη πέτρα, το Μνημείο του Οδοιπορούντος Μαθητή, δηλαδή.

Το Ωρολόγιον Πρόγραμμα, που είναι ακόμα υπό διαμόρφωσιν, θα αρχίσει στην ίδια Αίθουσα Διδασκαλίας από την οποία πήραν το απολυτήριό τους, με επιμνημόσυνη δέηση για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους που έχουν φύγει νωρίς για το άλλο ημισφαίριο της ζωής… Ο δάσκαλός Λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατάκης μίληησε στην ΕΡΤ Χανίων για τήν συνάντηση εκφράζοντας την ανυπομονησία όλων να ξαναζήσουν μετά από τόσα χρόνια το συγκινητικό αυτό γεγονός.

Μοιράσου το άρθρο: