Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Π.Ε. Χανίων και τους Τοπικούς Φορείς πραγματοποίησε τελετή τιμής και μνήμης για τους 118 εκτελεσθέντες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του ποταμού Κερίτη, από τους Γερμανούς κατακτητές, στο μνημείο πεσόντων στον Αλικιανό.
Κεντρικός Ομιλητής για τα γεγονότα της εποχής, ήταν ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κος Νικολακάκης Εμμανουήλ, ενώ παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος της Ι.Μ.Κυδωνίας& Αποκορώνου κκ Δαμασκηνός, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Κος Δημητρογιαννάκης Στυλιανός, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Αντιπεριφερειάχης Πολιτικής Προστασίας Κος Αναστάσιος Κουρουπάκης, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών,ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου Κος Κουκουράκης Ιωάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και αρκετός κόσμος.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή των εκτελεσθέντων του μαρτυρικού χωριού του Σκινέ, στο μνημείο πεσόντων της περιοχής.
Ομιλητής για τα γεγονότα της περιοχής ήταν ο ε.α. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Κος Αντώνιος Δερμιτζάκης, ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Κος Νικόλαος Καλογερής,, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και αρκετός κόσμος.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Κος Ελευθέριος Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας-Αντίκυρας Κος Ιωάννης Σταθάς, Πρόεδρος του Δικτύου των Μαρτυρικών Χωριών της Χώρας μας.

Μοιράσου το άρθρο: