Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Ρεθύμνου στα γραφεία του είχε χτες η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή  κατά την οποία έγινε μια εφ΄όλης  της ύλης συζήτηση για τις αναπτυξιακές δράσεις, αλλά και τον προγραμματισμό της Περιφερειακής Αρχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις υποδομές με έμφαση στην αναβάθμιση του ΒΟΑΚ, τις εργασίες καθαρισμού κατά μήκος του, την τοποθέτηση στηθαίων αλλά και στις εργασίες σήμανσης. Η Αντιπεριφερειάρχης νημέρωσε το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων για τις προσπάθειες να ενταχθεί στη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ τα τμήμα Σούδα – Αεροδρόμιο, καθώς τώρα με το νέο σχεδιασμό και χωροθέτηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών  απομακρύνεται ακόμα περισσότερο το αεροδρόμιο Ηρακλείου από το Ρέθυμνο.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης η κα Λιονή αναφέρθηκε στη στήριξη των επιχειρηματιών του Τουρισμού με εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία (αναπτυξιακός νόμος & ΈΣΠΑ) και την υλοποίηση ενός πολυετούς προ-γράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, που έθεσε τις βάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού  και απέσπασε 25 βραβεία.

Όπως τόνισε, στον άμεσο προγραμματισμό της Περιφέρειας Κρήτης  περιλαμβάνεται η πιστοποίηση όλων των υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού με Ευρωπαϊκά πρότυπα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Μοιράσου το άρθρο: