Ενώπιον του Εισαγγελέα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βρέθηκαν οι επτά συλληφθέντες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος 11 μέτρων όταν εντοπίστηκαν στη θάλασσα του Στομίου Ελαφονησίου, στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου.

Στο σκάφος εντοπίστηκαν από δυνάμεις του Λιμενικού και της αστυνομίας, όπλα, πυρομαχικά, οπλικός εξοπλισμός, αλλά και λαθραία καπνικά προϊόντα και… ροφοί και συναγρίδες.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση, συνελήφθησαν τα επτά μέλη του πληρώματος, έξι Έλληνες ηλικίας 61, 58, 45, 52, 45 και 57 και ένας 66χρονος αλλοδαπός που κατηγορούνταν μεταξύ άλλων και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα δύο εξ αυτών, βρέθηκαν να κατέχουν προσωπικό οπλισμό.

Οι συλληφθέντες υποστήριξαν πως πήγαν στη Λιβύη να πουλήσουν ένα σκάφος και να πάρουν άλλο και πως εκεί αγόρασαν τα ψάρια και τις σφαίρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες αλλά κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για τον οπλισμό και τα λαθραία προϊόντα ενώ δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι 7 αναμένεται να δικαστούν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Μοιράσου το άρθρο: