Χθες συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στη σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο κ. Ξανθός διατυπώνει την απογοήτευσή του, αφού όπως αναφέρει όχι μόνο δεν υπήρξε καμιά δέσμευση από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντζαμάνη για τη στήριξη του νοσηλευτικού ιδρύματος με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, αλλά αντίθετα, το υπουργείο «το εξαίρεσε και από την πρόσφατη κατανομή 82 μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ που προκηρύχθηκαν εκτάκτως σε όλη τη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, «το Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετατρέπεται σε κέντρο εφημερίας και να απαξιώνεται ως μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης, σε μια περίοδο που σύμφωνα με πρωτοφανή εγκύκλιο του κ. Κοντοζαμάνη (8-7-2020) καλούνται οι γιατροί του νοσοκομείου να έχουν την ευθύνη παρακολούθησης ασθενών που δεν νοσηλεύονται αλλά παραμένουν σε «ξενοδοχείο καραντίνας» της περιοχής».

Και ο κ. Ξανθός καταλήγει: «Εντύπωση επίσης προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου κ. Κοντοζαμάνη κατά την οποία ανέφερε ότι «θα μπορούσαμε να λαϊκίσουμε προκηρύσσοντας μόνιμες θέσεις γιατρών αλλά δεν το κάνουμε χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι θα καλυφθούν»! Κατά τον κ. Κοντοζαμάνη λοιπόν είναι λαϊκισμός να προωθείς, προφανώς με επιπλέον κίνητρα προσέλκυσης, την κάλυψη με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των αναγκών του ΕΣΥ! Τώρα επιτέλους καταλάβαμε. Η έλλειψη πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης για μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αιτιολογείται από τη «μάχη κατά του λαϊκισμού».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο: