Ενδυναμώνεται ο θεσμός της κατ’ οίκον νοσηλείας των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεσή τους στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από το ΠΑΓΝΗ και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, έχουν διενεργηθεί σε ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς 50 στον αριθμό, 1500 επισκέψεις από τους νοσηλευτές του ιδρύματος. Παράλληλα, η Διοίκηση του Ιδρύματος κάνει ιδιαίτερη μνεία στους πολίτες, που εξακολουθούν και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για προσφορά αίματος στον σταθμό που λειτουργεί στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, αφού μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν συγκεντρωθεί 180 φιάλες αίματος, 25 ημερησίως και μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των ασθενών με παράλληλη κάλυψη των αναγκών μας αλλά και την αποφυγή συγχρωτισμού, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε:
Α) Σταθμό Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης που μέχρι τώρα χάρη στην ευαισθησία και στο φιλότιμο των Ηρακλειωτών έχει συλλέξει 180 φιάλες αίματος (25 φιάλες ημερησίως μετά από ραντεβού) με την συνεχή συνδρομή του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.
Β) Συνέχιση και ενδυνάμωση της Υπηρεσίας Κατ΄οίκον Νοσηλείας που διενεργείται ήδη από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, σε ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς 50 στον αριθμό, με 1500 επισκέψεις από τους νοσηλευτές μας.

Η προσπάθεια όλων συνεχίζεται.»

Μοιράσου το άρθρο: