Στον… αέρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συμβασιούχοι, ανάμεσά τους και η 39χρονη έγκυος, που είχαν προσληφθεί μέσω προκήρυξης του ΟΑΕΔ για να καλύψουν ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας στα κτίρια του Οργανισμού της Ελλάδος.

Πρόκειται για 478, συνολικά, εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με 8μηνες συμβάσεις αλλά βρίσκονται… εγκλωβισμένοι εξαιτίας μίας δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και ενός εργολάβου. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι ενώ κανένας δεν μπορεί να τους υποσχεθεί πως – έστω και αναδρομικά – θα πάρουν τα χρήματά τους.

«Κανένας δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της δίκης. Αν είναι αρνητικό για τον ΟΑΕΔ τότε η συγκεκριμένη προκήρυξη δεν θα υφίσταται με αποτέλεσμα όλοι όσοι εργάστηκαν να μην πληρωθούν ποτέ και να μην έχουν ούτε μία μέρα ασφάλισης», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών νομού Ηρακλείου, Στέλλα Φοδελιανάκη.

Πάντως για την ώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο, κεντρικά, δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής ούτε καν για την 39χρονη έγκυο που περιμένει τα ένσημά της για να μπορέσει να λάβει τα επιδόματα τοκετού.

Η έγγραφη ενημέρωση του ΟΑΕΔ στην ερώτηση της εγκύου

Πριν λίγες ημέρες η 39χρονη έγκυος κατέθεσε ερώτηση στον ΟΑΕΔ. Η έγκυος συμβασιούχος έστειλε στο cretapost την απάντηση που έλαβε μέσω e-mail από το τμήμα μισθοδοσίας του ΟΑΕΔ:

«Σε απάντηση του email που αποστείλατε στον Οργανισμό μας σχετικά με τη μη χορήγηση ενσήμων για το διάστημα κατά το οποίο απασχολείστε ως προσωπικό καθαριότητας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η εκκαθάριση της αποζημίωσής σας, όπως και του υπολοίπου προσωπικού καθαριότητας που προσλήφθηκε στον Οργανισμό μας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεν θεωρήθηκε από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία εξέφρασε αντιρρήσεις για τη νομιμότητα της δαπάνης.

Επομένως, αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη η καταβολή των αποδοχών σας και κατά συνέπεια είναι αδύνατη και η υποβολή στον ΕΦΚΑ της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης με την οποία θα απεικονιστεί πλέον η ασφάλισή σας.

Η Υπηρεσία μας έχει ήδη υποβάλλει εκ νέου στην Υπηρεσία Επιτρόπου την εκκαθάριση της αποζημίωσής σας μαζί με πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να θεωρηθεί. Δεν μπορεί όμως να προβεί σε καμία ενέργεια (είτε για την υποβολή της απαραίτητης ΑΠΔ, είτε για χορήγηση βεβαίωσης εργοδότη) για την απεικόνιση της ασφάλισής σας μέχρι την τελική απάντηση της Υπηρεσίας Επιτρόπου».

Πηγή: cretapost.gr

Μοιράσου το άρθρο: