Αναστάτωση προκλήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, όταν έγινε γνωστό ότι η μητέρα ενός μαθητή διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Η νεαρή μητέρα -η οποία δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα- τέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες, μαζί με το ανήλικο παιδάκι και τα μέλη της οικογένειάς της.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο σχολείο μας δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19. Έχει επιβεβαιωθεί ως κρούσμα μητέρα παιδιού που φοιτά στο σχολείο μας. Η μητέρα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δεν εμφανίζουν συμπτώματα συμβατά με τον COVID 19. Το παιδί θα παραμείνει εκτός σχολείου για δύο εβδομάδες.

Από τη μεριά του σχολείου έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε οι μαθητές/τριες μας να είναι ασφαλείς. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ασφάλεια όλων έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου, αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, μιας και δεν υπάρχει κρούσμα μέσα στο σχολείο. Καλύτεροι σύμβουλοι αυτήν τη χρονική στιγμή είναι η ψυχραιμία και η σωστή ενημέρωση.

Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε για οτιδήποτε σας απασχολεί να έρχεστε σε επικοινωνία με το σχολείο, που είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή».

Δημοσιοποίησε μάλιστα φωτογραφίες από την απολύμανση που έγινε στους χώρους τους σχολείου, ώστε να καθησυχάσει μαθητές και γονείς.

Μοιράσου το άρθρο: