Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη, 882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 99 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 882 νέα κρούσματα, τα 4 εντοπίστηκαν στην ΠΕ Χανίων, 10 στην ΠΕ Ηρακλείου και 4 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε νεαρή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η πρυτανική αρχή, ενώ η φοιτήτρια παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης τρία άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ τα οποία ήταν αρνητικά. Η νεαρή κοπέλα είχε πάει στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου πριν από 10 ημέρες, ενώ για προληπτικούς λόγους οι τρεις επαφές της παραμένουν σε καραντίνα.
Κλείνει τμήμα σχολείου στο Ηράκλειο
Κλειστό θα παραμείνει το ΣΤ2 τμήμα του 34ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς στο τμήμα μια μαθήτρια η οποία δεν αισθανόταν καλά στην υγεία της, υπεβλήθη σε τεστ covid-19 το οποίο και βγήκε θετικό. Στο σχολείο ελήφθησαν μέτρα με το τμήμα να κλείνει και τους συμμαθητές του κοριτσιού να προχωρούν σε απομόνωση.

Μοιράσου το άρθρο: