Την αποχή του από τις δευτερογενείς μεταφορές( εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από τα ΤΕΠ), από τις 29/6 έως τις 15/09, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο συμμετέχει στην αποχή από που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών, αιμοκαθαρώμενων και καρκινοπαθών . Ποσοστό ασφαλείας, ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά. Το σωματεία τονίζει ότι πάνω από το 35% της ημερησίας δύναμης σε δευτερογενείς μεταφορές και σε αιμοδοσίες.

«Η κατακόρυφη αύξηση των δευτερογενών μεταφορών, η αδυναμία ορθολογικής διαχείρισης, εσκεμμένης η μη από τις νοσοκομειακές δομές, η αδυναμία ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ και ο κίνδυνος που ελλοχεύει ώστε να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι οι λόγοι της κινητοποίησης», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «εμμονή» επιβάρυνσης του τομέα με δευτερογενείς μεταφορές και αλλότρια καθήκοντα η οποία δεν έχει σταματήσει. «Εκμεταλλεύονται το φιλότιμο των εργαζομένων και την αδυναμία των διοικήσεων ώστε να τους αναγκάσουν να κάνουν προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων για να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Πριν περίπου ένα χρόνο για τους ίδιους λόγους υπήρξε αποχή, αφήσαμε το περιθώρια και περιμέναμε. Παρότι υπάρχει πολιτική βούληση, όπως εικάζεται, παρότι υπάρχει τουλάχιστον προφορικά η διάθεση να λυθεί το πρόβλημα, είμαστε σε αδιέξοδο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
Επίδομα ετοιμότητας
Αναβάθμιση της ειδικότητας του Διασώστη
Μη αναγνώριση του ΕΚΑΒ ως υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης
Ένταξη σε ειδικό ωράριο
Ειδικό συνταξιοδοτικό
Μη καταβολή της δαπάνης στολής παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου
Μη σύσταση του νέου οργανισμού
Άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού
Άμεσες ενέργειες για την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού αφού ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες της υπηρεσίας
Άμεση χρηματοδότηση για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων,
Νομοθετικό πλαίσιο με αυστηρές ποινές σε κάθε λεκτική η σωματική βία κατά των πληρωμάτων ασθενοφόρων.
Ένταξη στο Εκαβ των ασθενοφόρων των κέντρων υγείας
Δωρεάν ανανέωση των επαγγελματικών διπλωμάτων οδήγησης

Μοιράσου το άρθρο: