Σε κατάληψη προχώρησαν από το πρωί μαθητές δεκάδων σχολείων στην Κρήτη, με αιχμή της διαμαρτυρίας τη χρήση μάσκας. Οι μαθητές ζητούν, επίσης, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, αλλά και να βρεθεί λύση με τα υπεράριθμα τμήματα.

Στα Χανιά, τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 1ο, 3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο Χανίων, το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών και το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου και το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, ΓΕΛ Χανίων, τα ΓΕΛ Σούδας και Ακρωτηρίου, τα ΕΠΑΛ 1ο Χανίων, Ακρωτηρίου και Ελ. Βενιζέλου.

Στο Ρέθυμνο τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, τα Γυμνάσια και Λύκεια Περάματος, Φουρφουρά, Ατσιπόπουλου, το Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Γαράζου και το ΓΕΛ Ανωγείων.

Στο Ηράκλειο, 32 σχολεία στον νομό ξεκίνησαν την ημέρα με κατάληψη. Συγκεκριμένα: Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, Γυμνάσιο Θραψανού, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Αλικαρνασσού, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Χερσονήσου, Γυμνάσιο & Λύκειο Γουβών, Γυμνάσιο & Λύκειο Αγίων Δέκα, Γυμνάσιο & Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία, Γυμνάσιο Ζαρού, Γυμνάσιο Αρχανών, ΓΕΛ Ασημίου, ΕΠΑΛ Μοιρών, Γυμνάσιο & Λύκειο Χάρακα.

Μοιράσου το άρθρο: