Είναι γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει μέρος της ευθύνης, για τα προσφυγικά ρεύματα από τη Συρία και αλλού, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, που βρίσκεται στα Χανιά, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν από τη μεταναστευτική / προσφυγική ροή, παραδέχθηκε ο κ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε παράλληλα το μέγεθος του προβλήματος αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τόνισε ότι όσα δημοσιεύονται περί εξόδου της χώρας μας από τη συνθήκη της Σέγκεν, είναι απολύτως αναληθή. Σε ότι αφορά τον ρόλο που παίζουν οι πολυεθνικές / κερδοσκοπικές εταιρείες τις πολιτικές αποφάσεις των πολιτικών στην Ε.Ε, είναι γεγονός ότι το πολιτικό οικοδόμημα έχει υποχωρήσει έναντι της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, παραδέχθηκε ο κ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος προσυπογράφει ότι υπάρχει πρόβλημα στην μη πρόσβαση αλλά και μη δημοσιοποίηση του περιεχομένου διαπραγματεύσεων ζωτικής σημασίας, όπως αυτές μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ για την TTIP.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ενημερωτικές δράσεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις για μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και θα κορυφωθούν με Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και τις ευκαιρίες ανάπτυξης για την Κρήτη. Θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώερησ στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Αντωνακόπουλος:

Μοιράσου το άρθρο: