Στην τελευταία συνεδρίαση της παρούσας θητείας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο -τρείς ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού συμβουλίου -εγκρίθηκε η πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού της Περιφερείας Κρήτης έως και το Β´ τρίμηνο του 2019, εγκρίθηκαν 16 μελέτες που αφορούν έργα υποδομής και ανάπτυξης, καθώς και η εισήγηση για την υλοποίησης 4 ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σέ κλίμα φορτισμένο συναισθηματικά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πιτσούλης και κατά τη λήξη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησαν θερμά για την συνεργασία τις παρατάξεις και όλα τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου.

Επίσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Πιτσούλης αναφέρθηκε στην συμβολή και στο έργο των αείμνηστων Αντπεριφερειαρχών Βιργινίας Μανασάκη και Κώστα Λαμπρινού, λέγοντας “κριμα που δεν ειναι κοντά μας. Πρόσφεραν πολλά και θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα».

Στ. Αρναουτακης: Πετύχαμε πολλά ενωμένοι για την Κρήτη και συνεχίζουμε

Επισης, ο κ Αρναουτάκης και ο κ Πιτσουλης, μιλώντας στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφεραν, οτι ηταν επιτυχημένη και δημιουργική η συνεργασία και το έργο στην 5ετη θητεία που ολοκληρώνεται, ενώ εκαναν λόγο για την συμβολή όλων στο επίτευγμα του συγκρητισμού που έγινε πράξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ευρύτερα στούς τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους και στήν κοινωνία. «πετύχαμε πολλα με την καλη συνεργασία όλων και έτσι θα συνεχίσουμε. Τις διαφορετικές απόψεις στο συμβούλιο τις θέλουμε γιατί γίνεται σύνθεση και γινόμαστε πολυ ποιο δυνατοί” ειπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στη σημαντικότητα του έργου της Περιφέρειας, τόνισε ότι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην σωστή οργάνωση και τη συνεργασία όλων, παρότι, οπως ανέφερε, η Κεντρική διοίκηση από το 2012 λόγω μνημονίων στέρησε πόρους άνω των 150 εκατ. από την Περιφέρεια Κρήτης. Ο κ Αρναουτακης, πρόσθεσε ότι, στην νέα θητεία με την συνεργασία όλων θα επιταχυνθεί το έργο της Περιφέρειας, ενώ ανέφερε ότι στον τομέα της εκτέλεσης των έργων και για θέματα όπως στις καθυστερήσεις των εργολάβων και την μη απορρόφηση των διαθεσίμων κονδυλίων, θα εξεταστούν οι ασφαλιστικές δικλείδες που μπορούν να μπουν για να προχωρήσουν τα έργα. Ανέφερε ότι υπάρχουν εργολάβοι που τίθενται έκπτωτοι και καθυστερούν τα έργα και αυτό θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου να υπάρχει νομική κάλυψη στην Αυτοδιοίκηση.

Μοιράσου το άρθρο: