Ενημερωτική συνάντηση για τους δήμους της Δυτικής Κρήτης οργανώθηκε από την Περιφέρεια για τα θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων διαχείρισης αποβλήτων.

Οι επαφές της Περιφέρειας γίνονται σε δύο φάσεις, η πρώτη σήμερα με τους εκπροσώπους των Δήμων της Δυτικής Κρήτης και μέσα στον Φερβουάριο, θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς της Ανατολικής Κρήτης, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο αρμόδιος Ατιπεριφερειάρχης ΄Νίκος Καλογερής.

Ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε στην κατανομή των 12 εκ. Ευρώ για δράσεις που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ επεσήμανε ότι η Κρήτη έχει αναλάβει τολμηρά  βήματα στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα πρέπει να εμφανιστεί ασυνεπής ως προς τα χρονοδιαγράμματα.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Καλογερή στην ΕΡΤ Χανίων:

 

Στη συνάντηση εκτός από την παρουσίαση της πρόσκλησης του Ταμείου Συνοχής, ενημερώθηκαν οι φορείς για το περιεχόμενο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το χρονοπρογραμματισμό για τις επόμενες ενέργειες (ΟΧΕ & Οριζόντια δράση), συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες των φορέων για την ωρίμανση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα μπορούσαν  να υποβληθούν στο ΠΕΠ προκειμένου να τα γνωρίζει η Διαχειριστική Αρχή πριν προχωρήσει στην εξειδίκευση των δράσεων, καθώς και η ετοιμότητα του δήμου Χανίων για την υλοποίηση των έργων που εμπίπτουν στο  περιεχόμενο της  εξειδίκευσης του ΒΑΑ ενόψει της έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

Μοιράσου το άρθρο: