Ένοπλη επίθεση από πειρατές δέχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 4/11 το δεξαμενόπλοιο «Έλκα Αριστοτέλης» το οποίο φέρει την ελληνική σημαία και βρισκόταν ελλιμενισμένο στα ανοιχτά του Τόνγκο στη Δυτική Αφρική.

Μεταξύ των 24 μελών του πληρώματος του πλοίου είναι ένας Χανιώτης από τη σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την οικογένεια του νεαρού ναυτικού για το περιστατικό, διαβεβαιώνοντας ότι τόσο ο δόκιμος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή μέσα στο πλοίο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απήχθησαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους ένας Έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, είναι δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός. Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε ενόσω το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo. Άμεσα ενημερώθηκαν από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ο υπουργός Ναυτιλίας και το υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρία.
Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους και πως πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στα πλοία της.
Προσθέτει επίσης ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου Έλκα Αριστοτέλης είναι ασφαλή.

Μοιράσου το άρθρο: