Ημερίδα με θέμα «Συνεργατικοί Μηχανισμοί στην Κρήτη, για τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία και τον Παράκτιο Τουρισμό» διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Ηράκλειο (Περιφέρεια Κρήτης πλ. Ελευθερίας ώρα έναρξης 10:15 το πρωί).
Σκοπός της ημερίδας είναι η συζήτηση για τον τρόπο ανάπτυξης των κατάλληλων συνεργατικών μηχανισμών τοπικής, διαπεριφερειακής και ευρω-μεσογειακής εμβέλειας, για την από κοινού αντιμετώπιση και αποτελεσματική διευθέτηση θεμάτων που αφορούν τη Γαλάζια Ανάπτυξη και Οικονομία, το Λιμάνι του Ηρακλείου και τις συναφείς χρήσεις στον παράκτιο χώρο, εστιάζοντας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας του τουρισμού στην μετά COVID-19 εποχή.
Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης επί Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος CPMR επί Θαλασσίων Θεμάτων. Θα συμμετέχουν ομιλητές από την Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ευρωπαϊκής επιτροπής (DG MARE), το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Εδαφικής Συνεργασίας ESPON, την Ιταλική Περιφέρεια της Λιγουρίας, καθώς και εκπρόσωποι της ECORYS- αναδόχου εκπόνησης σχετικής μελέτης του ESPON. Παρεμβαίνουν με τοποθετήσεις τοπικοί φορείς – σχετιζόμενοι με την παράκτια ζώνη και τη θάλασσα, το λιμάνι, σχετικούς κλάδους επιχειρήσεων και άλλοι.
Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της ημερίδας.
ΔΕΛΤΙΟ1_ΗΜΕΡΙΔΑ_ΓΑΛΑΖΙΑ_ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μοιράσου το άρθρο: