Περιοδεία στο Νομό Χανίων πραγματοποίησε το Σάββατο, ο βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Μανώλης Συντυχάκης.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του κέντρου υγείας Βάμου, όπου ο Βουλευτής του Κόμματος μαζί με αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το διευθυντή.

Στην συνάντηση έγινε αναφορά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Τομέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που εν μέσω πανδημίας γίνονται ακόμα πιο εξόφθαλμα.
Από την πλευρά της Τομεακής Επιτροπής και του βουλευτή τονίστηκε ότι το ΚΚΕ θα μπει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από την Βουλή ώστε να καταδικαστεί η ανθυγιεινή πολιτική που διαχρονικά υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην λαϊκή αγορά των Χανίων ,όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το σωματείο παραγωγών και εμπόρων και τον κτηνοτροφικό σύλλογο. Οι παραγωγοί ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Βουλευτή του Κόμματος.

Από την πλευρά των παραγωγών αναδείχθηκαν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που πληρώνουν τις συνέπειες μιας νέας οικονομικής κρίσης που ξέσπασε με την πανδημία του κορονοϊού να λειτουργεί σαν καταλύτης. Αναπτύχθηκε συζήτηση για το γεγονός ότι η αγορά έχει κατακλυστεί από εισαγόμενα προϊόντα κάτι που έχει σαν συνέπεια οι τιμές να έχουν πέσει τόσο, ώστε οι παραγωγοί να μην μπορούν να βγάλουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε το κόστος παραγωγής.

Η κατάσταση αυτή , σε συνδυασμό με την μη καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον Νομό το 2019, την καταστροφή μεγάλου μέρους της ελαιοπαραγωγής την περυσινή χρονιά έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα για τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Αντίστοιχα οι εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού συλλόγου ζήτησαν να ισχύσει για όλους τους κτηνοτρόφους η αποζημίωση με 4 ευρώ ανά αμνοερίφιο που ισχύει μόνο για όσους κτηνοτρόφους έχουν τιμολόγιο από πώλησης γάλακτος, αφήνοντας εκτός αποζημίωσης ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών.

Μοιράσου το άρθρο: