Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου οι δύο κατηγορούμενοι για την πρόκληση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Γιόφυρο. Στον 30χρονο επιβλήθηκε ποινή 5 ετών και 3 μηνών και θα οδηγηθεί στη φυλακή καθώς η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η 40χρονη κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στον εμπρησμό και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί διώξεις για εμπρησμό από πρόθεση και από κοινού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα. Επίσης, αντιμετώπιζαν κατηγορίες για απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία υπόθεση που εξιχνιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ με την άψογη συνεργασία του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη δίκη κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Είναι ενδεικτικό ότι η μάντρα με τα οικοδομικά υλικά έκτασης 5.500 τμ – που δεν ήταν ασφαλισμένη – καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, αφού από τα 20 καινούρια αυτοκίνητα που επίσης δεν ήταν ασφαλισμένα, ανέπαφα έμειναν μόνο 8.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε η επικίνδυνη καταδίωξη από το Γάζι, οι επικίνδυνοι ελιγμοί και τα κόκκινα φανάρια που παραβίασαν οι κατηγορούμενοι έως ότου συλληφθούν.

Μοιράσου το άρθρο: