Στην προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού, προχωρά η διοίκηση στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, μετά την τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού. Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 168.000 ευρώ ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως μέχρι τέλος του μήνα η διαδικασία της δημοπράτησης θα ολοκληρωθεί.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Σπινθούρη δήλωσε στην «Ανατολή»: «Είχαμε μια καθυστέρηση περίπου ενός μηνός για λόγους που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και τώρα μετά την τροποποίηση αυτή που εγκρίναμε σήμερα υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Οι τεχνικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως μέχρι τέλος του μήνα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μετά το Πάσχα θα έχουμε δημοπράτηση του έργου».

Για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. Γιώργος Μανουσάκης επεσήμανε πως στην «Ανατολή» ότι «μέσα στο Φεβρουάριο έγινε η προκήρυξη του έργου της μεταφοράς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, όμως το έργο όχι μόνο δεν έχει προκηρυχθεί, αλλά και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, εγκρίθηκε νέα τροποποίηση της μελέτης και νέα αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κατά 30.000 ευρώ».
Πλέον ο προϋπολογισμός του έργου πριν την προκήρυξη έχει φτάσει στις 168.000 από τις 80.000 που ήταν η αρχική έγκριση, ενώ τονίζεται ότι εάν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις το έργο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, η προκήρυξη θα ολοκληρωθεί άμεσα.
Με πληροφορίες από την «Ανατολή»

Μοιράσου το άρθρο: