Συνεχίζεται μέσα στον Βουβά η προσπάθεια αποκατάστασης και αντιμετώπισης των ζημιών που έχει υποστεί ο οικισμός αλλά και ευρύτερα ο Δήμος Σφακίων, μετά την θεομηνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Αρχικά υπήρξε άμεσα παρέμβαση στο επαρχιακό δίκτυο και σε τμήμα του οικισμού Νομικιανά από μηχανήματα έργου του Δήμου αλλά και της Π.Ε. Χανίων, για την διευκόλυνση διέλευσης των οχημάτων.

Παράλληλα, μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Ζερβού Ιωάννη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη ξεκίνησε σήμερα, από εργολάβο της Αντιπεριφέρειας, η απομάκρυνση φερτών υλικών που βρίσκονται εντός του οικισμού Βουβά. Η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στον βαθμό που θα επιτραπεί η προσβασιμότητα στα μηχανήματα έργου, λόγω των στενών μονοπατιών του οικισμού.

Έχει υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με ιδιοκτήτες παλαιών ακατοίκητων κατοικιών, τα οποία θα πρέπει να παραχωρηθούν για να υπάρξει δυνατότητα παρέμβασης ήτοι αποκατάστασης και στο υπόλοιπο τμήμα του οικισμού, λόγω του ότι υπάρχει αδυναμία απομάκρυνσης του μεγάλου όγκουν φερτών υλικών χωρίς μηχανήματα έργου.

Αύριο Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Δήμαρχος κ. Ζερβός θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, στα οποία έχουν αποσταλεί σχετικά αιτήματα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την θεομηνία.

Μοιράσου το άρθρο: