Δημόσια απελευθέρωση της αποθεραπευμένης θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα «Γουάλας», θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ, την Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί, στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace, στα Μισσίρια Ρεθύμνου.
Ο «Γουάλας» βρέθηκε στις 30 Ιουνίου 2018 στα Φαλάσαρνα με τραύματα στο καβούκι και στο κεφάλι σε κρίσιμη κατάσταση. Με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος, πολιτών καθώς και της ΑΝΕΚ Lines/Blue Star Ferries η χελώνα μεταφέρθηκε στον Πειραιά όπου και την παρέλαβαν οι ερευνητές του Κέντρου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ. Πρόκειται για θαλάσσια χελώνα μήκους 77 εκατοστών, πλάτους 69 εκατοστών και βάρους 54 κιλών. Η ηλικία του υπολογίζεται στα 30 με 40 έτη.

Ένα χρόνο μετά ο κύκλος σωτηρίας ολοκληρώνεται και ο «Γουάλας» είναι έτοιμος να επιστρέψει στις θάλασσες της Κρήτης και να συνεχίσει το μακρύ του ταξίδι.

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και ώρα 11.30, στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace, στα Μισσίρια Ρεθύμνου, ελάτε να δείτε από κοντά την αποθεραπευμένη θαλάσσια χελώνα «Γουάλας» να επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον.
Να είστε όλοι εκεί!
Η δημόσια εκδήλωση αυτή γίνεται με την υποστήριξη της TUI Care Foundation στα πλαίσια του προγράμματος TUI TURTLE AID Greece και σε συνεργασία με τον όμιλο GRECOTEL Hotel & Resorts.

Μοιράσου το άρθρο: