«Οικείο» πρόσωπο στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι ο 32χρονος βενζινοπώλης, από τα Λούτρα, στα Μισύρια του Δ. Ρεθύμνου που συνελήφθη χθες μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Ο 32χρονος που τον Νοέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί, καταδικαστεί και φυλακιστεί αφού στην κατοχή του είχαν βρεθεί 11 κιλά χασίς, επέλεξε να συνεχίσει την… σταδιοδρομία του και με το εμπόριο όπλων.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση, στο σπίτι, στην επιχείρηση και στο χωράφι του συλληφθέντα, όπου εντόπισε και κατάσχεσε βαρύ οπλισμό, χιλιάδες φυσίγγια, άλλα όπλα, επιταγές και 18.000 ευρώ.

Ειδικότερα, τοποθετημένα σε βαρέλια και θαμμένα στο χωράφι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν/strong>:

 πολεμικό όπλο (πολυβόλο), MG1M (PKM) με δίποδα στήριξης και διόπτρα,
 2 πολεμικά όπλα (KALASHNIKOV) με 2 κοντάκια και 2 γεμιστήρες
 οπλοπολυβόλο UZI, με πτυσσόμενο κοντάκι, σιγαστήρα και δύο γεμιστήρες
 9 χειροβομβίδες (αμυντικού τύπου)
 6 πιστόλια
 13 γεμιστήρες πιστολιού και 1 πολεμικού όπλου
 ξιφολόγχη πολεμικού όπλου KALASHNIKOV
 βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο (2) μέτρων
 5 πυροκροτητές,
 2.893 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων καθώς και
 διάφορα εξαρτήματα και καθαριστικά όπλων.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 18.000 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία όπλων, καθώς και έξι 6 τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του δράστη και αναγραφόμενο το συνολικό ποσό των 186.000ευρώ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 32χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 1.500ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.


Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Μοιράσου το άρθρο: