«Δημότης Ρεθύμνου» λέγεται η νέα φιλόδοξη προσπάθεια του δήμου Ρεθύμνου, με στόχο να εμπλουτισθεί ο χαρακτήρας της πόλης, ως «έξυπνης πόλης» και να δημιουργηθεί το πεδίο επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, για την εξυπηρέτηση θεμάτων της καθημερινότητάς τους.

Πρόκειται για ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, μέσω της οποίας θα διασυνδέεται ο πολίτης με τις υπηρεσίες του δήμου, εξοικονομώντας χρόνο και αποφεύγοντας ταλαιπωρία, ώστε να εξυπηρετηθούν, να αιτηθούν, να γνωστοποιήσουν προβλήματα, ακόμα και να προβούν σε κάποια καταγγελία, με δυνατότητα αποστολής και φωτογραφίας.

Οι αρμόδιοι θα ενημερώνουν άμεσα τους πολίτες για την έκβαση της υπόθεσής τους, ενώ θα τους δίδεται και η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή απευθείας τηλεφωνικής κλήσης με τμήματα του δήμου.

Σε δεύτερο χρόνο, αλλά επίσης άμεσα, η εφαρμογή θα επεκταθεί και στο κοινό των τουριστών επισκεπτών του δήμου, με καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, για θέματα τουρισμού, αλλά και επικοινωνία για απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν.

Η εφαρμογή αναμένεται να λειτουργήσει με πλήρη κάλυψη των δυνατοτήτων της την περίοδο του Πάσχα. Θα περιέχει ακόμη, ανακοινώσεις του δήμου, αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, πληροφορίες επιχειρήσεων και υγείας, καθώς και ενημερωτικές ειδήσεις.- ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: