Ακόμα ένα περιστατικό μέθης ανηλίκου σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο. 14χρονος μαθητής που διασκέδαζε με την παρέα του στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, ένιωσε έντονη αδιαθεσία μετά από κατανάλωση αλκοόλ με αποτέλεσμα οι φίλοι του να τον μεταφέρουν στο πληριέστερο Κέντρο Υγείας.

Οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά του παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Τα περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη. Αναδεικνύοντας ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Θέτοντας πρωτίστως τους ίδιους τους γονείς προ των ευθυνών τους..
Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελούν οι αριθμοί και τα στοιχεία για το Ρέθυμνο.

Μια πόλη με ακόμα μία θλιβερή πρωτιά. Από την αρχή του έτους 22 μαθητές έχουν καταλήξει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου σε κατάσταση οξείας μέθης!

Γεγονός που επιβεβαιώνει πως το φαινόμενο της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στην εφηβική ηλικία έχει βαθιές ρίζες στις τοπικές κοινωνίες ολόκληρης της Κρήτης. Είναι χαρακτηριστικό πως η γνωριμία των νέων με το αλκοόλ, εντοπίζεται γύρω στην ηλικία των 12 ετών.

Μοιράσου το άρθρο: