Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου-Σελίνου.

H πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Όπως είπε στον σταθμό μας ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Κουρουπάκης, οι δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν, και συνολικά επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου με 54 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι. Ήδη, εναέρια μέσα βρίσκονταν στη μάχη, πραγματοποιώντας ρίψεις από αέρος, ενώ στο έργο της Πυροσβεστικής συμβάλλουν και οχήματα του Δήμου Καντάνου Σελίνου και των οικείων Δήμων.

Για προληπτικούς λόγους -σύμφωνα πάντα με τις Αρχές- παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία του Κεδρόδασους κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Και σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Κουρουπάκης, για προληπτικούς λόγους κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και οι κάτοικοι της Σκλαβοπούλας, οι οποίοι ήταν ασφαλείς στην πλατεία του οικισμού.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Μοιράσου το άρθρο: