Από την πρώτη στιγμή της αυτοψίας, καταλάβαμε κατευθείαν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης.

Με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη και κλιμάκιο του Εγκληματολογικού από την Αθήνα, βρεθήκαμε στο σπήλαιο και εντοπίσαμε στο άψυχο σώμα της γυναίκας βρήκαμε κακώσεις μη συμβατές με πτώση από το στόμιο του σπήλαιο.

Στο σπήλαιο εντοπίστηκε μπλε πλαστικό νάιλον στο οποίο ανιχνεύθηκαν ίχνη αίματος της εκλιπούσας, που σημαίνει ότι ο δράστης τύλιξε το σώμα της άτυχης γυναίκας πριν το πετάξει.

Ο δράστης του εγκλήματος φαίνεται ότι είχε «μελετήσει» το σπήλαιο και είχε ανεβάσει σχετικό βίντεο στο παρελθόν:

Επίσης η ιατροδικαστική έκθεση ανέδειξε ότι το θύμα είχε σπασμένα πλευρά και ίχνη από τέμνον όργανο στα άνω άκρα και στο αυτί το οποίο είχε αποκοπεί, ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα πελμάτων ελαστικών αυτοκινήτου σε κανένα σημείο του σώματός της ούτε και οποιαδήποτε ευρήματα που να παραπέμπουν σε επαφή με μέρη αυτοκινήτου.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η μετακίνηση του σώματος του θύματος, μπορεί να επέφερε αλλοιώσεις στην έρευνα, κατέληξε ο κ. Μπελιβάνης.

Στο μεταξύ στη 1 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ενώ ο δράστης αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον ανακριτή και Εισαγγελέα στις 14:30 μ.μ.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μπελιβάνη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Μοιράσου το άρθρο: