Για την στασιμότητα στην υλοποίηση της έκδοσης Δασικών χαρτών, ενημέρωσε μεταξύ άλλων τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δασών Πολύμνια Σκλαβάκη αλλά και τα στελέχη της Υπηρεσίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δασαρχείο Χανίων, συζητήθηκε η επίμαχη καθυστέρηση στην έκδοση υγειονομικού πρωτοκόλλου προκειμένου να λειτουργήσει το Φαράγγι της Σαμαριάς, με τη δασάρχη να την αποδίδει στην πρόσφατη επαναφορά της αρμοδιότητας από τον φορέα διαχείρισης στη Διεύθυνση Δασών και την μείωση του προσωπικού λόγω των μέτρων για τον κορονοιό.

Ως πιθανή ημερομηνία έναρξης της προσβασιμότητας στο Φαράγγι για το κοινό θεωρείται η 26η Ιουνίου.

Ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε για τους ντόπιους επισκέπτες να λειτουργήσει το Φαράγγι εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες, αν υπήρχε ετοιμότητα και σε ότι αφορά το πρωτόκολλο, αλλά και στην έγκαιρη διευθέτηση των λειτουργικών θεμάτων.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην ανάγκη συνέχισης του προγράμματος διάθεσης από το Δασαρχείο φυτωρίων καστανόδενδρων σε καλλιεργητές του Νομού για την ανανέωση και την αντικατάσταση των νοσούντων δέντρων τους. Ο Γιώργος Μοτάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων περιοχής με μεγάλη καστανοπαραγωγή, που επίσης παραβρέθηκε στην συνάντηση, εξήρε τα ευεργετικά αποτελέσματα της περυσινής δράσης διανομής 1.500 δέντρων και τόνισε την ανάγκη για συνέχιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης. Μετά από επικοινωνία με την Περιφέρεια δόθηκε η διαβεβαίωση ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση με το ποσόν των 7.500 € και επομένως θα συνεχιστεί και φέτος.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα του Δασαρχείου, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις πολιτικές που χαράσσει μετά την περίοδο της καραντίνας.

Ακούστε τη συνέντευξή του:

Τον κ. Πολάκη, συνόδευαν οι Βάλια Βαγιωνάκη, Μιχάλης Χαιρετάκης και συνεργάτες του.
Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Μοιράσου το άρθρο: