Το εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά επισκέφθηκαν σήμερα ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για κίνδυνο απένταξης και ως εκ τούτου να επιστραφούν στην ΕΕ 71 εκατ. ευρώ. «Πρώτος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ηρακλείου- Μεσαράς, εντός των προκαθορισμένων χρονικών πλαισίων και ακολούθως την απένταξή του. Κι αυτό διότι το έργο υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι έτοιμο έως 31 Μαρτίου 2019», ανέφερε ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου «έχει επισημάνει τις σημαντικές καθυστερήσεις και τη διετή αδράνεια του κ. Σπίρτζη που οδήγησαν το έργο να εκτελείται εκτός χρονοδιαγράμματος». «Ευχόμαστε να μην απενταχθεί το έργο κι αυτό διότι προέχει το εθνικό συμφέρον. Ωστόσο, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο κι αυτό είναι του κ. Χρ. Σπίρτζη», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση διότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και ευχόμαστε το έργο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Οι πολίτες της Μεσαράς, ο κόσμος της ενδοχώρας του Ηρακλείου περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία αυτό το έργο πνοής, που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί προ διετίας. Θέλουμε το έργο να ολοκληρωθεί άμεσα και να παραδοθεί σε χρήση προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών μας».

Μοιράσου το άρθρο: