Στόχο να φέρει το θέμα του αεροδρομίου των Χανίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει βάλει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη εκχώρηση του “Δασκαλογιάννης”. Γι’ αυτό τον σκοπό βρίσκεται σε επαφή με ευρωβουλευτές προκειμένου να συγκληθεί στην έδρα της Ε.Ε. μια ευρεία συζήτηση με τη συμμετοχή μελών της Πρωτοβουλίας και τοπικών παραγόντων.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά το μέλος της Πρωτοβουλίας Σήφης Χιωτάκης σε παρέμβαση που πραγματοποίησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” Γ. Σαρρής επικαλούμενος δημοσιεύματα χαρακτήρισε τη Fraport “υπερχρεωμένη εταιρεία με περιορισμένη ρευστότητα και αμφίβολη δυνατότητα δανεισμού”, ενώ η εταιρεία Slentel συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου αναφέρθηκε ως “εταιρεία φάντασμα”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε διατυπώσει ο Δήμος και άλλοι τοπικοί φορείς για τη δημιουργία ενός συνεργατικού σχήματος που θα διεκδικούσε τη διαχείριση του αεροδρομίου. Επέρριψε δε ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για τους χειρισμούς τους επί του θέματος.

Να υπενθυμίσουμε πως τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου των Χανίων διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλο. – Χανιώτικα Νέα

Μοιράσου το άρθρο: