Συγκέντρωση έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου πραγματοποίησαν ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, με αφορμή την άφιξη του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Γραμματέας του Συλλόγου Οδηγών τουριστικών λεωφορείων Γιώργος Μανουσάκης, αναφέρθηκε στην απόγνωση που έχουν περιέλθει οι άνθρωποι του κλάδου, ενώ αφορμή για τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, είναι η άρνηση των εργοδοτών για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης .Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων διεκδικούν την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων από την 1η Ιουνίου αντί της 1ης Μαΐου όπως προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης αλλά και να δοθεί παράταση στην σύμβασή τους.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μανουσάκη:

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή, αναμένεται πραγματοποίηση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού και στα Χανιά, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, κάλεσμα προς όλους τους εποχικά εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί έξω από το ΕΒΕΧ όπου θα παραβρεθεί ο Υπουργός Τουρισμού απευθύνουν σωματεία των Χανίων.

Εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 10 σήμερα το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, οι ξεναγοί, οι οποίοι δηλώνουν πλήρως αβέβαιοι για το παρόν και το μέλλον του κλάδου τους.

Για τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλάλων και των εργαζομένων σε εστίση και ψυχαγωγία, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου, Κώστας Νικολιδάκης.


Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Μοιράσου το άρθρο: