Την αναθεώρηση της απόφασης για απόσυρση της παραλίας του Καλαθά από το Πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” ζητά ο Δήμος Χανίων.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για απόσυρση της παραλίας του Καλαθά από τον κατάλογο των βραβευμένων παραλιών του 2019 από τον Δήμο, καθώς –όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- αυτή είναι εντελώς άδικη.

Ήδη σε επικοινωνία της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου με το Πρόγραμμα ζητείται η αναθεώρηση της απόφασης, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη παραλία τόσο η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών όσο και η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι εξαιρετική, με μηδενικές επιβαρύνσεις, συμπεριλαμβανομένου και του παρακείμενου υδροβιότοπου, που προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα των μικρών νησιωτικών υγρότοπων. Η ευρύτερη δε περιοχή είναι χαρακτηρισμένη και ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους».

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά και στις επιπλέον παρεμβάσεις που χρειάστηκαν να γίνουν, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν τα Χανιά λίγο πριν την έναρξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τα τεχνικά συνεργεία να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, προκειμένου έγκαιρα να προετοιμαστούν οι βραβευμένες παραλίες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είχαν ολοκληρωτικά καταστραφεί. Επιπλέον, οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί με την καθαριότητα και την ναυαγοσωστική κάλυψη των λουομένων, καταβάλλοντας ετησίως ένα αρκετά σεβαστό ποσό (61.863€ και 469.862€, αντίστοιχα).

 

Κατά τις ημερομηνίες ελέγχου της παραλίας του Καλαθά, τα τεχνικά συνεργεία του αναδόχου και του Δήμου ενήργησαν άμεσα, αποκαθιστώντας τις όποιες εκκρεμότητες. Άλλωστε, πρόκειται για συνήθη και επαναλαμβανόμενη τακτική του Δήμου όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους των παραλιών, στους οποίους δεν έχει δικαιοδοσία, εφόσον η κυριότητα ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.  Η εικόνα και η κατάσταση των παραλιών στο σύνολό τους είναι δε αυτή, που χαρακτηρίζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι μια άτυχη στιγμή σε μια μεμονωμένη περίπτωση.

Μοιράσου το άρθρο: