Δ. Μακεδονία: Εντατικοποιούνται τα μέτρα από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τον κορονοϊό

Τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού  στις Υπηρεσίες της, πήρε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι, εκτός των άλλων, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους πολίτες, χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού με την αντίστοιχη διεύθυνση που απευθύνεται, ενώ σε περίπτωση προσέλευσης οι πολίτες θα πρέπει να παίρνουν ατομικά μέτρα όπως, μάσκες, γάντια και αντισηπτικό.

Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες οι Υπηρεσίες θα λειτουργούν με το μισό προσωπικό ανά βδομάδα και οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα βρίσκονται ανά πάσα  στιγμή στο σπίτι τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους.

Επίσης ενισχύονται τα κλιμάκια ελέγχων για ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, που οφείλουν να λαμβάνουν για τη προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών, ενώ τίθεται σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών κατά τη διάρκεια του ωραρίου των καταστημάτων για παραβατικά φαινόμενα σε άμεση επικοινωνία με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Παράλληλα τίθεται σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας και ηλεκτρονική διεύθυνση στο πλαίσιο λειτουργίας της πολιτικής προστασίας και συστήνεται γραφείο ενημέρωσης του κοινού σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για κατάθεση ερωτημάτων γύρω από περιστατικά που αφορούν το κορωνοϊό, σε συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας, θα πρέπει να λαμβάνουν τα εξής μέτρα:

Αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής από το προσωπικό, αναμονή στα ταμεία με τις προβλεπόμενες αποστάσεις από πελάτη σε πελάτη, ενώ συστήνει η είσοδος στα  Super Μarket (mini market κ.λ.π.) να επιτρέπεται σε αναλογία  1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά ωφέλιμης επιφάνειας με έλεγχο από υπεύθυνο υπάλληλο και τα καρότσια και τα καλάθια θα χρησιμοποιούνται ξανά μόνο μετά από αντισηψία στα χερούλια.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα πώλησης τροφίμων, όπως αρτοποιεία, παρασκευαστήρια, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία και οπωροπωλεία επισημαίνει ότι θα πρέπει τα προϊόντα προς πώληση να είναι συσκευασμένα από άτομο που δεν θα έρχεται σ΄ επαφή με τους πελάτες και θα τηρεί τους κανόνες υγιεινής και τονίζει ότι στο χώρο των καταστημάτων δεν πρέπει να προσέρχοναι ταυτόχρονα πάνω από 3 άτομα τη φορά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος