Στην αναβάθμιση  της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πάτρας στοχεύει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτώντας περιβαλλοντικά έργα με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΠ. Πρόκειται για μία  μεγάλη παρέμβαση καθώς  δημιουργείται  ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην  παραλιακή δυτική και βορινή  πλευρά της πόλης .

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και τη ΔΕΥΑΠ δρομολογεί  δύο ακόμη  σημαντικά, νέα έργα αποχέτευσης στο Δήμο Πατρέων – τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Πάτρας, και  εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

«Το τρίπτυχό μας σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε είναι η καθημερινή μας πολιτική πρακτική.  Βούληση μας είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα της περιοχής. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρούμε μέσα από συνεργασίες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ανακοίνωσε την ένταξη των δυο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» δύο σημαντικών έργων, με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Αθανασία Σταμοπούλου

 

Μοιράσου το άρθρο: