2.277 από 45 σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης  παρακολούθησαν τα προγράμματα «Με αγαπώ δεν μου θυμώνω και τη βία εξοντώνω» και «Παραμύθι χωρίς σύνορα» που υποστηρίζεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας ως μέρος του Project Σχολικής Διαμεσολάβησης «Ναι, υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία».

Επικεφαλής του προγράμματος ο  Αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης, συντονίστρια  η εκπαιδευτικός, δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια Ελεονώρα Δ. Μπέσσα, εκπαιδεύτρια η εκπαιδευτικός και διαμεσολαβήτρια Θεοδώρα Μάραντου και εμψυχώτρια η  Πετρίνα Ζωγράφου.

Το πρόγραμμα «Με αγαπώ, δεν μου θυμώνω και τη βία εξοντώνω» ήταν ένα πρόγραμμα αυτοεκτίμησης, συναισθηματικής ανάπτυξης και διαχείρισης συγκρούσεων που χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Σχολικής Διαμεσολάβησης. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 χρονών και κάθε φορά φιλοξενούνταν τέσσερις διαφορετικές σχολικές τάξεις, η κάθε μία ξεχωριστά.

Το πρόγραμμα «Παραμύθι χωρίς σύνορα» στόχευε στο να δείξει στα παιδιά πως η βιβλιοθήκη είναι ένα παράθυρο ανοικτό στον κόσμο και ότι μπορεί να τους προσφέρει την πρόσβαση σε πολλές και ποικίλες πηγές γνώσεων, ιδεών και απόψεων και να καλλιεργήσει τον ψηφιακό γραμματισμό δια μέσου πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων προσανατολισμένων στην ανάγνωση και τη διαδραστικότητα. Πήραν μέρος παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών από την πρώτη μέχρι την τέταρτη τάξη

Μοιράσου το άρθρο: