20 περίπου πρόσφυγες- μετανάστες εγκαταστάθηκαν από σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Βέλτση στην Φλώρινα μετά από αίτηση που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης στη ΔΟΜ για τη φιλοξενία προσφύγων. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής «παρά την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και των κατοίκων να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε ιδιώτες και το αίτημα  να συμμορφωθούν σε αυτή την απόφαση, φαίνεται ότι δεν εισακούστηκαν».

Οι προτάσεις του Δήμου όπως κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο:

1. Είμαστε αντίθετοι με τη δημιουργία οποιασδήποτε μορφής προαναχωρησιακών κέντρων στον Δήμο μας.

2. Δεν συμφωνούμε με την εγκατάσταση στην περιοχή του Δήμου μας μεταναστών που δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Θα ήταν δυνατή η προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων, που θα είναι αποκλειστικά οικογένειες, εφόσον έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες εγκατάστασης τους στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, για λόγους ανθρωπιστικούς.

3. Στο θέμα της υποδοχής εκ μέρους των επιχειρηματιών μεταναστών και προσφύγων δεν μπορούμε να παρέμβουμε όπως γνωρίζετε. Όμως, επιθυμία και προτροπή μας είναι να ακολουθήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να μην διαταραχτεί η κοινωνική ειρήνη και συνοχή της περιοχής μας.

4. Παράλληλα, με την όποια μετακίνηση των προσφύγων πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα οι δομές για την προσωρινή φιλοξενία τους και την ποιότητα ζωής τους, ώστε να μην οδηγηθούν σε παραβατικές συμπεριφορές που θα προκαλέσουν όπως είναι φυσικό κοινωνικούς τριγμούς.

Μοιράσου το άρθρο: