Ερώτηση προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών για την Απαλλαγή, αναδρομικά από το 2017, του ΕΝ.Φ.Ι.Α., στους ιδιοκτήτες ακίνητων της κοινότητας Αναργύρων Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας, που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα προς χρήση, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους ο οικισμός της κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας, είναι προς μετεγκατάσταση από το 2011 (Ν.3937/2011, ΦΕΚ 60/30-3-2011«Διατήρηση βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις»), λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ ΑΕ στο ορυχείο Αμυνταίου και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα κτίσματα του οικισμού, που είχαν αρχίσει να παρατηρούνται ρήγματα. Αποτέλεσμα επίσης αυτής της κατάστασης ήταν τον Ιούνιο του 2017 να γίνει η μεγάλη κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου.
Τα σπίτια και όλα τα κτίσματα του οικισμού καταστήματα, αποθήκες, στάβλοι κλπ, υπέστησαν σοβαρές ζημιές και χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα και ακατάλληλα για κάθε χρήση».
Ερωτάται ο Υπουργός σε ποιές ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να καταργηθεί ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να αποδοθούν, αναδρομικά από το 2017, όλα τα ποσά, που δόθηκαν από τους κατοίκους.

Μοιράσου το άρθρο: