Επίσκεψη στα γραφεία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής Αμυνταίου πραγματοποίησαν οι δύο βουλευτές της Φλώρινας Κώστας Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης.
Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά του Δ.Σ όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό από εταιρείες μεταποίησης οι οποίες στη συνέχεια «βαφτίζουν» το γάλα ως ελληνικό, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κτηνοτρόφοι με τον πρόσφατο παγετό και οι ζημιές που υπέστησαν καθώς και η πίεση που δέχονται οι μικρές κτηνοτροφικές μονάδες από τις εταιρείες που τους απειλούν με διακοπή της απορρόφησης του γάλακτος.
Οι δύο βουλευτές δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις θέσεις του Συνεταιρισμού προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου Ευάγγελο κυρίως σε ότι αφορά στο επίμαχο θέμα των ¨ελληνοποιήσεων» του εισαγόμενου γάλακτος και κρέατος και τους αυστηρούς έλεγχους που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση έτσι ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο.

Μοιράσου το άρθρο: