Την αναστολή του επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο Φλώρινας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο για την αποφυγή διασποράς του κορονοιού. Σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης το επισκεπτήριο  περιορίζεται στις περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια από την κλινική, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή) και ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και την απολύμανση χεριών.

Όσον αφορά τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία η διοίκηση αναφέρει ότι  περιορίζονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, όπου ο προγραμματισμός τους θα αφορά αποκλειστικά και μόνο, ιδιαίτερες περιπτώσεις ασθενών που χρήζουν τακτικής, άμεσης ιατρικής και εργαστηριακής εξέτασης. Τα χρόνια και μη επείγοντα περιστατικά δε θα προγραμματίζονται προς εξέταση.

Ομοίως αναστέλλονται τα προγραμματισμένα Χειρουργεία, όπου μέχρι νεωτέρας, θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και όσα δεν μπορούν να αναβληθούν λόγω σοβαρότητας του περιστατικού.

Μοιράσου το άρθρο: