«Έίναι καλό να δημιουργούμε τμήματα και σχολές, αλλά είναι πολύ σημαντικό, να έχουμε πρώτα εξασφαλίσει τις υποδομές για τη λειτουργία τους» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Γιάννης Κιοσσές σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας, με αφορμή την ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας δύο νέων τμημάτων στη Φλώρινα.
«Οι σχολές δεν είναι βιώσιμες επειδή έχει εξασφαλιστεί ένα κτίριο να τις στεγάσει, αλλά αν έχουν εξασφαλιστεί οι υλικοτεχνικές υποδομές, η διαμονή και η μεταφορά των φοιτητών και όσα χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία τους» είπε ο κ. Κιοσές υπογραμμίζοντας πως η παρουσία των σχολών προφανώς ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά «θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τα παιδιά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ευθύνη της πολιτείας να εξασφαλίσει μέσω των θεσμικών της οργάνων τις προϋποθέσεις και, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, να φροντίσει για το μέλλον των φοιτητών, κάνοντας λόγο για τα εργασιακά τους δικαιώματα. «Αν δεν υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης των φοιτητών, είναι σαν να εμπαίζουμε τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κιοσές αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση για το Πανεπιστήμιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην οποία «θέλαμε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο λειτουργίας τμήματος Δημιουργικής γραφής, αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις» είπε.
Για τα ζητήματα που αφορούν τις υπάρχουσες σχολές και υποδομές, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως έχουν γίνει επαφές με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της διαμονής, ενώ υπάρχουν συζητήσεις με τις διοικήσεις των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των φοιτητών.
Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί να γίνουν διευκολύνσεις και εκπτώσεις περαιτέρω των προβλεπόμενων, κυρίως για τους φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Τέλος, οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας είναι σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα όποια προβλήματα προκύπτουν, στα έργα που αφορούν το Πανεπιστήμιο.

Συνέντευξη: Χρύσα Σαπαλίδου

Μοιράσου το άρθρο: