Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα,   κατέθεσε ερώτηση (10/01/2020) στον Υπουργό Επικρατείας κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Σ. Πέτσα, με θέμα την εξεύρεση άμεσης λύσης για την επανεκπομπή και αποκατάσταση του ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ Φλώρινας, καθώς ο δημόσιος περιφερειακός σταθμός της ΕΡΤ Φλώρινας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν εκπέμπει από την συχνότητα 99,1MHz λόγω τεχνικής βλάβης,με συνέπεια οι κάτοικοι της  πόλης της Φλώρινας να μην λαμβάνουν το σήμα της ΕΡΤ στους δέκτες τους.

Σε απάντηση της ερώτησης της κ. Πέρκα ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Σύμφωνα με έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. , σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Έχουν εκχωρηθεί στην ΕΡΤ από τη θέση Βίτσι οι συχνότητες των 88,6MHz, 90,6MHz, 96,6MHz, 103,1MHz και 105,1MHz και από τη θέση Ντίβας των 91,1MHz, 93,5MHz, 99,3MHz και 100,6MHz.
Ο περιφερειακός ραδιοσταθμός της ΕΡΤ Φλώρινας εκπέμπει το πρόγραμμά του από πομπό που έχει εγκαταστήσει η ΕΡΤ Α.Ε. στο όρος Βίτσι στη συχνότητα 96.6MHz, όπως ορίζει και το σχετικό ΦΕΚ. Με τη συχνότητα των 99,1MHz καλυπτόταν το πλήρες εύρος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας προσωρινά.
Η ΕΡΤ Α.Ε. επεξεργάζεται τρόπους ενίσχυσης των τεχνικών μέσων προκειμένου να πετύχουν βελτίωση της ραδιοφωνικής κάλυψης της περιοχής.

 

Μοιράσου το άρθρο: