Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα- Συνεργασία» έθεσαν μια σειρά θεμάτων προ ημερησίας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, μεταξύ άλλων, έθεσε θέμα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος σε περιοχή επί της οδού Βογατσικού. Ο Νικόλαος Καρυπίδης ζήτησε την επισκευή των βαρέων μηχανημάτων (γκρέιντερ) προκειμένου να αποκατασταθούν αγροτικοί δρόμοι όπου παρατηρούνται προβλήματα και τη βελτίωση της ποιότητας νερού στις τοπικές κοινότητες, αλλά και στην πόλη.
Ο Νικόλαος Ιωακειμίδης αναφέρθηκε στην ασφαλτόστρωση οδού και τον ελλιπή φωτισμό στην περιοχή του Καραγκιόζη, όπου έχει πραγματοποιηθεί ιδιωτική επένδυση.
Ο Χρήστος Μπαρδάκας μίλησε σχετικά με την τοποθέτηση του δήμαρχου για το θέμα των μεταναστών, εκφράζοντας ακόμα μία φορά την διαφωνία με την προσέγγιση της δημοτικής αρχής.
Ακόμα, επανέλαβε ερώτημα στο δήμαρχο, για ποιον λόγο ορίστηκε αντιδήμαρχος με τοπικά καθήκοντα μόνο στην δημοτική ενότητα Μελίτης και αποκλείστηκαν από αυτό το μέτρο οι δημοτικές ενότητες Κλεινών, Περάσματος και οι τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Φλώρινας.
Τέλος, ο κ. Μπαρδάκας, αναφέρθηκε σε καταγγελίες εναντίον του Δήμου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του φιλοζωικού σωματείου Φλώρινας για την μη παροχή τροφής από μεριάς του Δήμου στα αδέσποτα, όπως ορίζει σαφώς ο Νόμος και ρώτησε εαν προτίθεται ο Δήμος να καταθέσει πρόταση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» για το δημοτικό καταφύγιο ζώων.

Ο Γεώργιος Παπαγρηγορίου επανέφερε το θέμα της παραχώρηση πλήρους εξοπλισμένης αίθουσας και γραμματειακής υποστήριξης σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, λόγω του ότι παρήλθε ένας μήνας από όταν τέθηκε το θέμα και ακόμα δεν έχει λυθεί.

Επίσης ο κ. Παπαγρηγορίου τοποθετήθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην ενέργεια και τις συνέπειες στην περιοχή μας, λέγοντας τα εξής:

«Πρώτον, η αναλογιστική μελέτη που ζήτησε η παράταξη μας αποτιμά τις οικονομικές απώλειες της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής με ακρίβεια. Δεν φτάνει να λέμε ότι χάνουμε και μετά να ζητάμε στα τυφλά. Απαιτείται να αποτυπώσουμε τι χάνουμε, πόσο χάνουμε, έτσι ώστε να γνωρίζουμε και να διαμορφώσουμε το ύψος των απαιτήσεων μας για να μην βρεθούμε κάτω από αυτά που δικαιούμαστε. Γιατί υπάρχει κίνδυνος εάν δεν είμαστε οργανωμένοι και σαφείς η ορατή μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος να μην ισορροπηθεί. Αστοχίες και προχειρότητες δεν επιτρέπονται.
Δεύτερον, ταχύτητα στις δράσεις. Εμείς πρέπει να κινηθούμε και να εργαστούμε με ορίζοντα το 2028 και ας διεκδικούμε την παράταση ως το 2035, το 2038 ή το 2050 όπως ακούστηκε από συνομιλητή. Προετοιμασία έχοντας υπόψη το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο γιατί πρέπει να συνυπολογίσουμε την γνωστή καθυστέρηση των μεγάλων έργων στην οποία εμπεριέχεται και το χρονοβόρο ζήτημα της ωρίμανσης των μελετών.
Τρίτον, δεν χωρούν διαχωρισμοί σε χρώματα και κόμματα. Αν κάποιος πιστεύει ότι θα καταφέρει με όχημα το μείζον αυτό ζήτημα να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρά ανάμεσα μας.
Και τέταρτον, οι διεκδικήσεις θα πρέπει να μην είναι ουτοπικές και να στηρίζονται στη βάση του εφικτού».

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, λόγω έλλειψης χρόνου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην επομένη τακτική συνεδρίαση, σε σειρά από ερωτήματα που τέθηκαν από την παράταξη «Ενότητα- Συνεργασία» ( και αφορούν την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, τους οδικούς άξονες της Φλώρινας, το κλείσιμο του ταχυδρομείου Μελίτης, κ.α.)

Μοιράσου το άρθρο: