Συμβολικές δράσεις αφιερωμένες στην υγεία του μαστού, με σκοπό την αφύπνιση των γυναικών για τη σπουδαιότητα της πρόληψης, διοργανώνει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων «Μαζί για τη Ζωή» σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, το εικαστικό εργαστήριο της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ελπίδες Χάντμπολ Αμυνταίου, τις Μαίες του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, το Δ.Τ. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας και την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στα εμπορικά καταστήματα και τις Δημόσιες Υπηρεσίες ενώ στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συμβολική φωταγώγηση του Παλαιού Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου.

Παράλληλα ,ένα αντιγραφειοκρατικό «προτζεκτ αντιρουτίνας», θα εξελιχθεί στο κτήριο Δημαρχείου Αμυνταίου από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου με την συμμετοχή του Α.Π.Σ. Ελπίδες Αμυνταίου Ελπίδων της γυναικείας ομάδας χειροσφαίρισης, του προπτυχιακού καλλιτέχνη Σάββα Παπαδόπουλου και της καλλιτέχνιδος επί πτυχίω Χριστίνας Κοντούλη. Την αλληλεπιδραστική λειτουργία της εγκατάστασης «Οι εκ γενετής νεκροί και το ένα» στον προθάλαμο του Δημαρχείου θα επιμεληθεί ο εικαστικός και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας Κοντοσφύρης Χάρης. Τη δράση συντονίζει ο Σύλλογος καρκινοπαθών Αμυνταίου και περιχώρων» και η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου».

Μοιράσου το άρθρο: