Την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Σταθμών Δυτικής Μακεδονίας ζητούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της περιφέρειας με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι βουλευτές αναφέρουν πως η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια της χώρας με Πυροσβεστικούς Σταθμούς, στις πόλεις Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, που είναι Γ΄ τάξης από την ίδρυσή τους, και αυτό έχει ως συνέπεια να διαθέτουν μειωμένο μόνιμο προσωπικό, το οποίο αποψιλώνεται εύκολα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις συχνές αποσπάσεις και μετακινήσεις και από την ανάγκη λειτουργίας και άλλων δομών.

Εκτός από την αναβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών οι βουλευτές ζητούν τη δημιουργία ΕΜΑΚ στην περιοχή του Αεροδρομίου Κοζάνης και την ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού εθνικών οδών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και Κοζάνης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Αμανατίδης.

Μοιράσου το άρθρο: