????????????????

Οι συνέπειες της απόφασης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, τόσο για την Εθνική Οικονομία όσο και για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, τέθηκαν από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την τομεάρχη Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ρένα Δούρου και τους νέους  επικεφαλείς του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Κ.Ο. , Βουλευτές, Σωκράτη Φάμελλο και Θεοπίστη Πέρκα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκαν στα σημαντικά ζητήματα του τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Ομίλου ΔΕΗ ειδικότερα, καθώς και στις τάσεις που διαμορφώνονται για τα ενεργειακά θέματα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο  πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης και την απογοήτευσή τους για το «Master Plan» που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Από την ΓΕΝΟΠ τονίστηκε η ξεκάθαρη αντίθεση της στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, εξέλιξη που όπως ανέφεραν «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση του μεγαλύτερου βιομηχανικού Ομίλου της χώρας μας».

Μοιράσου το άρθρο: