Τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών που θα λειτουργήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.,  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο που έχει δημιουργηθεί δίπλα από το Κέντρο Γούνας στην Καστοριά. 

Το ΚΕΥ Καστοριάς περιλαμβάνει έναν κλειστό χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης υλικών σε καθημερινή βάση. Ο πολίτης θα μπορεί να παραδώσει και να παραλάβει αντικείμενα όπως, βιβλία, οικιακά σκεύη, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, χαλιά, τα οποία σε περίπτωση μικροβλαβών θα επισκευάζονται εντός του κτιρίου σε ειδικό εργαστήριο επιδιορθώσεων.

Στη Δυτική Μακεδονία θα κατασκευαστούν συνολικά πέντε κέντρα επαναχρησιμοποίησης. Το δεύτερο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη εβδομάδα στη Φλώρινα, τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου στα Γρεβενά και αντίστοιχα κέντρα θα γίνουν στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα.

Τα πέντε ΚΕΥ μαζί με τα Πράσινα Σημεία που θα κατασκευάσουν οι Δήμοι, θα αποτελέσουν το Δίκτυο για την Πρόληψη και Επαναχρησιμοποίηση.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου – ΕΡΤ Κοζάνης  

Μοιράσου το άρθρο: